APPSC AEE Previous Papers 2022 (Civil/Mech/Electrical) Old Question Paper Pdf

APPSC AEE Previous Papers        

APPSC AEE Previous Papers: Download APPSC AEE Previous Papers PDF for Civil/ Mechanical/ Electronics/ Electrical and Agriculture Engineering from here!! Andhra Pradesh Public Service Commission (APPSC) is all set to conduct written examination for various vacancies on 10-02-2022.

 

In order to download APPSC AEE Old Question Paper PDF, you may scroll down this page which is well designed by the team members of www.goldeneraeducation.com while you can follow below mentioned hassle free guidelines to reach the official website of Andhra Pradesh Public Service Commission (APPSC).

APPSC AEE Recruitment Notification Overview:

Name of the Exam Conducting AuthorityAndhra Pradesh Public
Service Commission (APPSC)
Job DesignationAssistant Executive Engineer (AEE)
Total No of Vacancies Available309 Job Vacancies
Mode of the ApplicationOnline
Starting Date of the Applications03-12-2022
Closing Date of Apply Online24-12-2022
APPSC AEE Screening Test Date10-02-2022
Date of Admit Card ReleaseNotify Soon
Date of APPSC AEE Exam01-04-2022 & 02-04-2022
Location of the JobAndhra Pradesh
Official Web Portalwww.psc.ap.gov.in
Category of the JobAP State Government Jobs
Selection MethodWritten Examination & Interview

APPSC AEE మునుపటి పేపర్స్ – PDF ను డౌన్లోడ్ చేయండి

సివిల్ / మెకానికల్ / ఎలక్ట్రానిక్స్ / ఎలెక్ట్రికల్ అండ్ అగ్రికల్చర్ ఇంజనీరింగ్ కోసం ఇక్కడ APPSC AEE మునుపటి పేపర్స్ PDF ను ఇక్కడ డౌన్లోడ్ చేసుకోండి !! ఆంధ్రప్రదేశ్ పబ్లిక్ సర్వీస్ కమిషన్ (APPSC) 10-02-2022 న 309 ఖాళీల కోసం రాత పరీక్ష నిర్వహించనున్నది.

ఆంధ్రప్రదేశ్ పబ్లిక్ సర్వీస్ కమీషన్ (APPSC) యొక్క అధికారిక వెబ్ సైట్ ను చేరుకోవడానికి APPSC AEE ఓల్డ్ ప్రశ్న పేపర్ PDF ను డౌన్లోడ్ చేయడానికి మీరు ఈ పేజీని క్రిందికి స్క్రోల్ చేయవచ్చు.

APPSC AEE Previous Papers

APPSC AEE Old Question Paper PDF – Download

Candidates can download APPSC AEE Previous Papers for Civil/ Mechanical/ Electronics/ Electrical and Agriculture Engineering by hitting the below mentioned direct link of PDF to start preparation of the examination.

APPSC AEE Previous Papers for Civil Engineering PDF DownloadCheck Here
APPSC AEE Old Papers PDFCheck Here
APPSC AEE Previous Papers For Electrical Engineering IICheck Here
APPSC AEE Previous Question Papers For Electrical Engineering IIICheck Here
APPSC AEE Question Papers for Mechanical Engineering PDFCheck Here
APPSC AEE Screening Test Previous Papers For Civil EngineeringCheck Here
APPSC AEE Mechanical Engineering Previous PapersCheck Here
APPSC AEE Agriculture Engineering Previous PapersCheck Here

APPSC AEE Old Question Paper

APPSC AEE Previous Papers for Mechanical Engineering

Question1. According to principle of conservation of energy, the total momentum of a system of masses in any direction remains constant unless acted upon by an external force in that direction.

  1. True
  2. False

Answer: Option 2

Question 2. The friction experienced by a body, when in motion, is known as

  1. rolling friction
  2. dynamic friction
  3. limiting friction
  4. static friction

Answer: Option 2

Question 3. Two balls of equal mass and of perfectly elastic material are lying on the floor. One of the ball with velocity v is made to struck the second ball. Both the balls after impact will move with a velocity

  1. v
  2. v/2
  3. v/4
  4. v/8

Answer: Option 2

Press Here: APPSC AEE Syllabus

Question 4. The term ‘force’ may be defined as an agent which produces or tends to produce, destroys or tends to destroy motion.

  1. Agree
  2. Disagree

Answer: Option 1

Question 5. The coefficient of restitution for elastic bodies is one.

  1. Correct
  2. Incorrect

Answer: Option 2

APPSC AEE Previous Papers for Civil Engineering

Question 6. Ultimate strength to cement is provided by

  1. Tricalcium silicate
  2. Di-calcium silicate
  3. Tri-calcium aluminate
  4. Tetra calcium alumino ferrite.

Answer: Option 2

 

Question 7. Elastomers can extend upto

  1. five times their original dimensions
  2. seven times their original dimensions
  3. ten times their original dimensions
  4. three times their original dimensions.

Answer: Option 3

Question 8. Bitumen felt

  1. is used as water proofing material
  2. is used as damp proofing material
  3. is made from bitumen and hessian fibres
  4. all the above.

Answer: Option 4

Question 9. In the method of condensation polymerization,

  1. low-molecular substances are removed from the high molecular substance
  2. the reaction proceeds with an evolution of ammonia
  3. the reaction proceeds with an evolution of hydrogen chloride
  4. all the above.

Answer: Option 4

Do You Know? Shortcuts To Prepare For Exam Quickly

Question 10. In the cement the compound quickest to react with water, is

  1. Tricalcium aluminate
  2. Tetra-calcium alumino-ferrite
  3. Tricalcium silicate
  4. Dicalcium silicate.

Answer: Option 1

APPSC AEE Previous Papers for Electronic and Communication Engineering

Question 11. The number of valence electrons in pentavalent impurity is

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 1

Answer: Option 1

Question 12. If the diameter of a wire is doubled, its current carrying capacity becomes

  1. one-fourth
  2. half
  3. twice
  4. four times

Answer: Option 4

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 13. The law J = σE, where J is current density, σ is electrical conductivity and E is field strength is

  1. Ohm’s law
  2. Gauss law
  3. Ampere’s law
  4. Biot-Savart law

Answer: Option 1

Question 14.       

     

Assertion (A): Silicon is less sensitive to changes in temperature than germanium.

Reason (R): Cut in voltage in silicon is less than that in germanium.

  1. Both A and R are true and R is correct explanation of A
  2. Both A and R are true but R is not correct explanation of A
  3. A is true but R is false
  4. A is false but R is true

Answer: Option 3

Question 15. Material which lack permanent magnetic dipoles are known as

  1. Paramagnetic
  2. Diamagnetic
  3. Ferromagnetic
  4. Ferrimagnetic

Answer: Option 2

Read Here: How To Make A Study Plan For Exam

Steps to get APPSC AEE Exam Previous Question Papers

Aspirants can download APPSC AEE Previous Papers PDF with the help of given hassle free steps also:

Step 1: Visit to the Official Website of Andhra Pradesh State Public Service Commission (APPSC) i.e. www.psc.ap.gov.in

Step 2: Then move your cursor towards left side and hit “Old Question Papers” link.

Step 3: By pressing that link list of APPSC Previous Question Papers will show at your computer screen.

Step 4: You need to select the appropriate link for APPSC AEE Previous Papers.

Step 5: Once you hit the link APPSC AEE Questions Paper will appear on your screen in pdf format.

Step 6: Lastly download APPSC AEE Previous Papers and take a print out of APPSC AEE Previous Year Papers for practice use.

Press Here: APPSC AEE Old Question Papers Official Link

Andhra Pradesh AEE Exam Pattern 2022

  • Duration of the Exam: 150 minutes for each section
  • Type of the Exam: Objective Type (MCQ)
  • Number of Questions: 150 each
PaperName of the TopicsMaximum Marks
IGeneral Studies
& Mental Ability
150
IIConcerned Subject (Civil/
Mechanical/ Electrical)
150
IIICivil/ Mechanical/
Electrical
150
Interview50
Total500 

Download Here: APPSC Exam Pattern

Final Words!!

Download APPSC AEE Previous Papers by going through the Official Website of the organization. For more updates related to APPSC Assistant Executive Engineer Previous Papers and other details, you need to be in touch with us.