APPSC Group 2 Model Papers with Answers, Gr-II Sample Papers Download

APPSC Group 2 Model Papers

Model Paper, Sample Papers or Previous Year Papers are the helping hand for every individual who is going to appear in any exam. So, for this concern, we have provided here APPSC Group 2 Model Papers for the candidates who are going to appear in Andhra Pradesh PSC Group 2 Exam. We advise our readers that they should practice with APPSC Group 2 Model Papers in Telugu before they appear in final exam of Gr. II APPSC. Contenders can download the PDF of APPSC Gr-II Sample Papers in which questions are provided with answers.

 

Andhra Pradesh Public Service Commission conduct group 2 exam for various recruitment every year in Executive and Non Executive Cadre. So candidates who are going to give this year examination they are required to understand the exam pattern, APPSC Group 2 Syllabus and then they should go through APPSC Group 2 Model Papers with Answers. So here for your preparation and guidance team of www.goldeneraeducation.com has provided the complete details about APPSC group 2 previous papers with key

APPSC Group 2 Model Papers

APPSC Group 2 Exam pattern

Written Examination: The written examination consists of objective type questions which includes the following exam pattern.

Minimum Qualifying Marks:

  • For SC/ST/PH: 135
  • For BC: 157.5
  • For Others: 180

Interview/Document Verification: Candidates have to produce Original documents and other particulars at the time of verification.

PaperSubjectDurationMaximum Marks
Paper IGeneral Studies And Mental Ability150 Minutes150
Paper II(i)           Social and Cultural History of AP (the History of various Social & Cultural movements in AP)

(ii)          (ii) General overview of the Indian Constitution

150 Minutes150
Paper IIIPlanning in India, Indian Economy. Contemporary problems and Developments in Rural Society with special reference to Andhra Pradesh150 Minutes150
Interview50
TOTAL500 Marks
Question papers of FAO/TO (Department)
General English Paper 
Mathematics Paper
FAO/TO (Department): Paper – I
FAO/TO (Department): Paper – II

Question 1: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: B

Question 2: To which of the republic of Buddha belong?

  1. Licchavis
  2. Sakyas
  3. Mallas
  4. None of the above

Answer: B

 

Question 3: Who wrote ‘War and Peace’?

  1. Leo Tolstoy
  2. Mahatma Gandhi
  3. Charles Dickens
  4. Kipling

Answer: A

Question papers of Fishery Officer/ Extension Officer
English
Fisheries Sc – I 
Fisheries Sc – II

Question 4: Which of the following is regarded as the real founder of portugese power in India?

  1. Pedro Cabral
  2. Almeida
  3. Vasco da Gama
  4. Alfonso de Albuquerque

Answer: D

Question 5: The total population of Andhra Pradesh as per 2001 census was about

  1. 7 1/2 crores
  2. 7 crores
  3. 6 1/2 crores
  4. 6 crores

Answer: A

APPSC Group-2 Mains Exam 2017 Paper-1Download Here
APPSC Group 2 Mains Exam 2017 Paper-3Download Here
APPSC 2017 Group-II Services (Mains) Paper-IIDownload Here
APPSC 2017 Group-II Services (Mains) Paper-IIIDownload Here

Question 6: In the total geographical area of Andhra Pradesh, proportion of sown area is about

  1. 2/5th
  2. 1/3rd
  3. 2/3rd
  4. one-half

Answer: A

Check Now: 5 Tips to Complete Exam on Time

Question 7: India’s national income is calculated with the help of

  1. Income method
  2. Output method
  3. Expenditure method
  4. All of them

Answer: D

Question 8: Which was the capital of Andhra Pradesh before 1 November 1956?

  1. Kurnool
  2. Vishakhapatnam
  3. Anantapur
  4. Bezwada

Answer: A

Question papers of Assistant Director (Textiles & Handicraft)
General English Paper
General Studies Paper
Paper – I
Paper – II

Question 9: Who replaced Ram Lal as governor of Andhra Pradesh in 1984?

  1. Shankar Dayal Sharma
  2. Balram Jakhar
  3. JFR Jacob
  4. Alexander

Answer: D

Question 10: Which is the official language of Andhra Pradesh?

  1. Sadri
  2. Telugu
  3. Munda
  4. Oraon

Answer: B

Post NameSubjectDownload PDF
APPSC Group 2 Model Papers In English Free Download- Zilla Sainik welfare OfficerPaper- II: EnglishGet Here
APPSC Group 2 Screening Test Model Papers In English –  Assistant HydrologistPaper- II: GeologyGet Here
Paper- II: HydrologyGet Here
APPSC Group 2 Previous Papers In Telugu Free Download- Assistant Executive EngineersCivil EngineeringGet Here
Mechanical EngineeringGet Here
APPSC Group 2 Model Papers With Answers – Assistant HydrogeologistPaper- II: GeoPhysicsGet Here
APPSC Group 2 Screening Test Previous PapersGet Here
 Previous Group 2 Papers APPSC

Panchayat secretary(Group-III) Screening Test

Get Here

Importance of APPSC Group 2 Model Papers PDF

Yes, it is very important to practice with APPSC group 2 previous papers as by going through you will get an idea of type of question that can come in exam on the other hand you will get to know your performance before appearing in actual examination. so, to practice with APPSC group 2 previous papers with answers in Telugu is very important. You can collect APPSC group 2 previous papers PDF from this page as all the required PDFs of APPSC group 2 screening test model papers or APPSC group 2 screening test model papers in Telugu are provided here. Candidates can select the suitable PDF of APPSC group 2 exam model question papers as per their suitable and further practice through it for upcoming APPSC 2018 exam.

Go Through: Group 2 Exam Model Question Papers APPSC

Get Here: APPSC Group 2 Previous Papers with Answers In English

Final Note:

Candidates can visit the Official Link to know more about APPSC Group 2 Model Papers with Answers. If you have any query then you can ask us in the available below comment box. Contenders you can also bookmark this page by pressing Ctrl.+D. Stay tuned with to know more about Andhra Pradesh Public Service Commission.