TS ICET Model Papers 2022 PDF Last 5 Years MBA/MCA Previous Papers Download

TS ICET Model Papers

TS ICET Model Papers 2022: Previous Papers, model papers, mock test are the potential base of the exam; as it helps individuals in the better preparation of the examination. Here we are providing you TS ICET Model Papers.

 

Kakatiya University is all set to conducts Telangana state Integrated Common Entrance Test for the admission in MBA/MCA in the University of Telangana, the exam is scheduled on 23-05-2022 and 24-052022. Candidates who are going to appear in this exam are advised to download TS ICET Last 5 Years Papers PDF with the help of direct link provided below.

Organization Name TSCHE, Telangana State Council for Higher Education
Name of the Exam TSICET 2022 (Integrated Common Entrance Test).
Category TS ICET Model Papers 2022
Status Available
Exam Date 23-05-2022 and 24-052022

We advise you to check Telangana State ICET Previous Papers and solve it on regular basis; this will help you to be familiar with the level and the pattern of the Telangana State Integrated Common Entrance Test.

We have also provided the steps to download TSICET Previous Papers from the official website. In order to avail more information regarding TS ICET Model Papers 2022 go through this page, which is well created by the team members of www.goldeneraeducation.com

TS ICET Model Papers 2022

You can download Telangana state Integrated Common Entrance Test previous year question paper with their answer key from the below provided link. Candidates are request to go through below provided TS ICET Model Papers 2022 and solve these papers. You can also download it in PDF format by just hitting on the direct link.

TS ICET Last Year’s Papers:

TSICET 2014 QUESTION PAPER Get Here
TSICET 2015 QUESTION PAPER Get Here
TSICET 2016 QUESTION PAPER Get Here
TSICET 2017 QUESTION PAPER Get Here

Here we are providing you the answer key of TS ICET Model Papers 2022, after solving your paper you can check your paper with the help of these answer key.

Answer key of TS ICET Previous Papers:

TSICET 2014 FINAL KEY Get Here
TSICET 2015 FINAL KEY Get Here
TSICET 2016 FINAL KEY Get Here
TSICET 2017 FINAL KEY Get Here

Question 1: Find the number of triangles in the given figure.

 

1)    8

2)    10

3)    12

4)    14

Answer: 4

Question 2: Three partners shared the profit in a business in the ratio 5 : 7 : 8. They had partnered for 14 months, 8 months and 7 months respectively. What was the ratio of their investments?

1)    5 : 7 : 8

2)    20 : 49 : 64

3)    38 : 28 : 21

4)    None of these

Answer: 2

Question 3: By selling a bicycle for Rs. 2,850, a shopkeeper gains 14%. If the profit is reduced to 8%, then the selling price will be:

1)    Rs. 2,800

2)    Rs. 3000

3)    Rs. 2,600

4)    Rs. 2,700

Answer: 4

Download Here: TS ICET Syllabus

Question 4: A man standing at a point P is watching the top of a tower, which makes an angle of elevation of 30º with the man’s eye. The man walks some distance towards the tower to watch its top and the angle of the elevation becomes 60º. What is the distance between the base of the tower and the point P?

1)    8 units

2)    Data inadequate

3)    4 √3 units

4)    12 units

5)    None of these

Answer: 2

Question 5: What was the day of the week on 28th May, 2006?

1)    Sunday

2)    Thursday

3)    Friday

4)    Saturday

Answer: 1

Question 6: The length of the bridge, which a train 130 meters long and travelling at 45 km/hr. can cross in 30 seconds, is:

1)    200 m

2)    225 m

3)    245 m

4)    250 m

Answer: 3

Get Here: 5 Tips To Complete Exam On Time

Question 7: P and Q invested in a business. The profit earned was divided in the ratio 2 : 3. If P invested Rs 40000, the amount invested by Q is

1)    Rs. 60000

2)    Rs. 40000

3)    Rs. 50000

4)    Rs. 70000

Answer: 1

Question 8: In a 100 m race, A can give B 10 m and C 28 m. In the same race B can give C:

1)    18 m

2)    20 m

3)    27 m

4)    9 m

Answer: 2

Question 9: In one hour, a boat goes 11 km/hr along the stream and 5 km/hr against the stream. The speed of the boat in still water (in km/hr) is:

1)    3 km/hr

2)    5 km/hr

3)    8 km/hr

4)    9 km/hr

Answer: 3

Do You Know? Shortcuts To Prepare For Exam Quickly

Question 10: When a person receives a message, it is their responsibility to provide the sender:

1)    Perception

2)    Nonverbal Clues

3)    Feedback

4)    Self-Concept

Answer: 3

Question 11: Which of the following can be a barrier to communication?

1)    A hot room

2)    A sender using slang

3)    A student talking while the teacher is talking

4)    All of the above are barriers to communication.

Answer: 4

Question 12: The method used to communicate a message (text, talking, writing, etc)

1)    Correspondence

2)    Channel

3)    Colloquialism

4)    Communication

Answer: 2

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 13: There are two examinations rooms A and B. If 10 students are sent from A to B, then the number of students in each room is the same. If 20 candidates are sent from B to A, then the number of students in A is double the number of students in B. The number of students in room A is:

1)    20

2)    80

3)    100

4)    200

Answer: 3

Question 14: If a – b = 3 and a2 + b2 = 29, find the value of ab.

1)    10

2)    12

3)    15

4)    18

Answer: 1

Question 15: A and B invest in a business in the ratio 3 : 2. If 5% of the total profit goes to charity and A’s share is Rs. 855, the total profit is:

1)    Rs. 1425

2)    Rs. 1500

3)    Rs. 1537.50

4)    Rs. 1576

Answer: 2

Check Here: How Students Can Manage Their Study Timing

Question 16: There is 60% increase in an amount in 6 years at simple interest, what will be the compound interest of Rs. 12,000 after 3 years at the same rate?

1)    Rs. 2160

2)    Rs. 3120

3)    Rs. 3972

4)    Rs. 6240

5)    None of these

Answer: 3

Question 17: A, B, C subscribe Rs. 50,000 for a business. A subscribes Rs. 4000 more than B and B Rs. 5000 more than C. Out of a total profit of Rs. 35,000, A receives:

1)    Rs. 8400

2)    Rs. 11,900

3)    Rs. 13,600

4)    Rs. 14,700

Answer: 4

Question 18: A sum fetched a total simple interest of Rs. 4016.25 at the rate of 9 p.c.p.a. in 5 years. What is the sum?

1)    Rs. 8925

2)    Rs. 4462.50

3)    Rs. 8032.50

4)    Rs. 8900

5)    None of these

Answer: 1

Read Here: How To Make A Study Plan For Exam

Question 19: A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?

1)    Rs. 6991

2)    Rs. 4991

3)    Rs. 5991

4)    Rs. 6001

Answer: 2

Question 20: What was the day of the week on 17th June, 1998?

1)    Monday

2)    Tuesday

3)    Wednesday

4)    Thursday

Answer: 3

Procedure to download TS ICET Previous Papers from official website:

  • Log in to the official website of the organization i.e. icet.tsche.ac.in
  • Now take your cursor towards “Information” section and select on “Test Papers” link.
  • You will be redirected to new page contains TS ICET Model Papers 2022 link.
  • You can select the appropriate link as per your choice, also download the PDF file or take a print out of the same for further use.

TS ICET Model Papers 2022 – Direct Link

Exam Pattern of TS ICET 2022:

  • Total number of questions -200
  • Total Number of marks – 200
  • Time Duration of TS ICET Exam -2 Hours 30 Minutes (150 Minutes)
TS ICET Exam Pattern
Section Subject Questions Marks
A Analytical Ability 75 75
B Mathematical Ability 75 75
C Communication Ability 50 50
Total 200 200

Note:

So download the TS ICET Model Papers 2022 and solve it on daily basis, hope the provided information will beneficial to you.  All the best for your exams!